PODOLOGIE = BEWEGINGSWETENSCHAP

Als podoloog ben ik het grootste deel van de tijd bezig met het bewegingspatroon van mensen tijdens wandelen en lopen  te analyseren. Dit om oorzaken van klachten of risico's op blessures aan te kunnen pakken. 

Waarom beperken tot wandelen en lopen? Fietsen is namelijk net als deze een repititieve beweging waarmee we ons voortbewegen. En net als bij het lopen kunnen details het verschil maken tussen comfortabel en/of efficient bewegen tov pijnlijk of vermoeiend.

In het kader van blessurepreventie en behandeling en in het achterhoofd de groeiende populatie sportieve fietsers ben ik me gaan bijscholen in Leuven tot gespecialiseerd bikefitter. Deze scholing werd gegeven voor collega's met kennis van biomechanica en het menselijk lichaam.

Dit wordt binnenkort geimplementeerd in de praktijk!

Daarnaast komen daar in de toekomst ook de offroad bikefitting en triathlon/tijdritbikefitting bij.

 

Keep you posted!

 

Bijscholing: Beenlengteverschil 

Zaterdag 22 februari werd een bijscholing gevolgd door Jeroen, omtrent het beenlengte verschil, opfrissing en verdieping van gekende informatie met theoretische uitleg, casusbespreking en practicum.
Deze opleiding stond in het kader van traject tot Biomechanical Expert van Borginsole, het worden van een expert omtrent de beweging en bouw van de mens, 

Jeroen is weer een iets completere podoloog geworden hierdoor en kijkt uit naar de andere 5 onderdelen. #LifeLongLearning

 

 

Podoloog Hoogstraten Minderhout Steunzolen

Podologie Voet & Visie in de Hoogstraatse Maand

 

Heb jij het artikel in de Hoogstraatse Maand van Januari al gelezen?