Volwassenen en de podoloog

Eén van de vaakst voorkomende klachten in de podologie praktijk zijn rugklachten. Al is dit vaak niet de reden van het consult. Naast heel wat klachten ter hoogte van voet, enkel en knie kan een podoloog vaak ook een positieve invloed hebben op die sluimerende rugklachten die heel wat mensen als normaal aanschouwen.   Uw VOET & VISIE-podoloog gaat op zoek naar de oorzaken van of risicofactoren op klachten en blessures.

Als podoloog is het steeds mijn bedoeling de patiënt maximaal van beweging en activiteiten te kunnen laten genieten zonder zich gehinderd te voelen door vervelende klachten.

Voorkom deze hinder en laat u onderzoeken bij podologie VOET & VISIE en kom te weten wat de podoloog voor u kan betekenen

Volgende klachten zijn vaak voorkomend onder de volwassen cliënten:

 

Plantaire fasciose Hielspoor in de volksmond, pijn thv onderzijde hiel of voetboog.
Achillodynie Pijn thv het achillespeescomplex
Overbelasting van peroneusspieren Pijn tijdens lopen achter de buitenenkel of op de buitenzijde van de middenvoet.
(onder-)rug klachten Pijn in de (onder-)rug, voornamelijk na lang staan, slenteren of wandelen.
Hallux rigidus/limitus Verstijving van het grote teen gewricht. Al dan niet pijnlijk, kan ook compensatiebewegingen uitlokken.
Hallux Abducto Valgus Scheefstand van de grote teen, al dan niet met knobbelvorming. Kan in principe niet teruggedraaid worden, maar de evolutie kan wel tegengehouden worden.
Mortons neuralgie/ neurinoom Pijn thv voorvoet uitstralend naar de tenen. Kan gepaard gaan met een stekende pijn tijdens het lopen en een vervelend gevoel in rust.
Metatarsalgie Pijn thv voorvoet plaatselijk, voornamelijk tijdens belasting.
Ingroeiende nagel Nagel die in de nagelwal prikt en pijn (ontsteking) gaat veroorzaken.
Likdoorn/ eksteroog/ eeltpit/ clavus Alle vier hetzelfde, een plaatselijke hoeveelheid eelt die naar binnen geduwd wordt en pijn kan veroorzaken bij belasting.