(Top-)sporters en de podoloog

Veel (top)sporters hebben wel eens te maken gehad met blessures of klachten tijdens het sporten. Vaak vinden deze hun oorzaak bij een bewegingsgerelateerd probleem in combinatie met een verhoogde/hoge belasting van het sporten.

Elk lichaam, elke structuur heeft een maximale belasting. Deze is voor iedereen anders. Wanneer er een probleem optreed in het lopen of in sportspecifieke bewegingen is er al sprake van een hogere belasting op bepaalde structuren zonder dat de intensiteit is verhoogd. Hier moet namelijk op gecompenseerd worden en dit vergt ook energie en spierkracht waardoor je aan efficiëntie inboet.

Bij Podologie VOET & VISIE pakken we dus niet alleen de klacht aan, we gaan ook de oorzaak opsporen en bijsturen. Dit kan aan de hand van Podologische zolen, taping, schoenadviezen,… Daarnaast zijn ook doorverwijzingen erg belangrijk om u zo compleet mogelijk te helpen.

Samengevat is het dus voor (top)sporters interessant om nagekeken te worden in functie van blessurepreventie,-behandeling of optimalisatie van prestaties.

 

De vaakst voorkomende sportgerelateerde klachten in de podologiepraktijk:

 

Shinsplint Pijn thv de scheenbenen tijdens wandelen of lopen.
Achillodynie Pijn thv het achillespeescomplex
Runners knee Wordt voor meerdere knieklachten gebruikt, vaak gaat het hier om pijn net onder de buitenzijde van de knie
Jumpers knee Pijn thv de aanhecht van de knieschijfpees op het scheenbeen, net onder de knie.
Compartiment syndroom Pijn in de kuit tijdens het sporten of wandelen.
Overbelasting van scheenbeenspieren Pijn thv binnenzijde van enkel/voet, vooral voorkomend door te fel naar binnen knikken van de voet.
Overbelasting van peroneusspieren Pijn tijdens lopen achter de buitenenkel of op de buitenzijde van de middenvoet.